Szijjártó Péter visszaszólt Bill Clintonnak

Fotó: MTI / Illyés Tibor

A külgazdasági és külügyminiszter szerint senki, még Bill Clinton volt amerikai elnök sem engedheti meg magának, hogy sértegesse a magyar embereket.


Szijjártó Péter arra reagált, hogy Bill Clinton egy hétvégi kampányrendezvényen kijelentette: a lengyelek és a magyarok az Egyesült Államoknak és a hidegháborúnak köszönhetik szabadságukat, most mégis elegük lett a demokráciából, és tekintélyelvű diktatúrát akarnak a putyini Oroszország mintájára.

„A magyar nép szabadságküzdelmének ilyen módon való lebecsülése elfogadhatatlan” – írta a külügyminiszter, aki közleményben reagált az Egyesült Államok egykori elnökének kijelentéseire. Magyarország szabadságát Szijjártó szerint a magyar emberek harcolták ki, és nyilvánvalóan Bill Clinton is tudja, hogy a magyar emberek demokratikus parlamenti választásokon döntöttek Magyarország jövőjéről.

„Lehet, hogy a magyar emberek döntése nem tetszik Bill Clintonnak, de ez nem elég ok arra, hogy az egykori amerikai elnök így sértegesse őket” – írta a miniszter.