Szijjártó: nemzetközi médiakampány zajlik Magyarország ellen

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-


A napilap szerdai számában megjelent interjúban Szijjártó Péter azt mondta, az uniós külügyminiszterek tanácsülésén Magyarország neve csak abban az összefüggésben merült fel, hogy „rendkívül nehéz a helyzetünk”. Csak két felszólalásban hangzott el, hogy a kerítés nem jó megoldás, de az ország említése nélkül, tehát egyetlen felszólaló sem bírálta az országot. A felszólalása után több külügyminiszter gratulált is – mondta Szijjártó Péter.

Hangsúlyozta, hogy a kvótarendszer elhibázott irány, mivel hatvanezer migráns elosztásáról van szó, miközben Magyarországra csak idén 170 ezren érkeztek, emellett tovább súlyosbítaná Európa helyzetét. Hozzátette: nem látott még olyan előterjesztést, amely elfogadható kvótarendszert tartalmazott volna.

A miniszter közölte, azt várják az uniótól, hogy minden tagországot szorítsanak rá a külső határok védelmére, és jelezte, hogy Görögország „fittyet hány” a schengeni rendelkezésekre.

Szijjártó Péter az interjúban hangsúlyozta: ha valakinek az életét, a családja életét háborúval, diktatúrával, politikai üldöztetéssel veszélybe sodorják, azt be kell fogadni, ennek morális, vallási és jogi alapon is meg fognak felelni, de a gazdasági bevándorlók fogadására százezres, milliós, tízmilliós nagyságrendben Európa nem kész.

„Magyarország is fogad be menekülteket, de nem beszélünk róla. Ezres nagyságrendben fogadtunk be kopt keresztényeket, amikor Egyiptomban üldözték őket” – emelte ki Szijjártó Péter az interjúban.