Szijjártó: mélyítik Európa válságát a Magyarország elleni támadások

-

A külügyminiszter szerint Asselborn és Schulz viselkedése elfogadhatatlan és nem európai.


„Jean Asselborn - hiába tagadja - aljas támadást indított Magyarország ellen" - mondta Szijjártó Péter. A külügyi tárca vezetője szerint “a magyar embereknek azzal a döbbenetes ténnyel kell szembenézniük, hogy az illegális bevándorlás veszélyeivel szembeni védekezés miatt az Európai Unión belülről is támadják az országot”.

A külügyminiszter arra reagált, hogy a Die Weltben kedden Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter Magyarország az EU-ból való kizárásáról beszélt, szerdán pedig ugyanott Martin Shulzcal, az EP elnökével jelent meg interjú „Néhány ország csak venni akar, de semmit nem akar adni", míg az online változatban „Nem értem, mire gondol Orbán úr" címmel.

Szijjártó szerint „Jean Asselbornt és Martin Schulzot nem érdeklik a magyar emberek, és valójában nem érdekli őket a jogállam és a demokrácia sem", csak az, hogy minél több illegális bevándorló érkezzen Európába. Egy olyan nemzetet minősítenek „ellenforradalmárnak" és „az európai értékeken kívülállónak", amely nemzet forradalmat indított az elnyomóival szemben, és a vérét adta a szabadságáért - mondta Szijjártó.

A külügyminiszter szerint „jól ismerjük ezt a liberális felfogást: azt állítják, hogy bárki bármit mondhat, de ha valaki nem azt mondja, amit ők, kirekesztik, megbélyegzik" - mondta a külügyminiszter.

„Ez elfogadhatatlan, ez nem európai viselkedés" - mondta Szijjártó Péter. „A magyar kormány mindent megtesz azért, hogy Európa ne ebbe az irányba menjen tovább".