Az állami tévé azt sem tudja, játszik-e Szijjártó vagy sem

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Másodosztályú futsalmeccset közvetít majd az állami tévé: a külügyminiszterét. Ingyenes szurkolói buszokat is indítanak rá.


Noha az MLSZ nemrég úgy döntött, hogy fordulónként csak két NB I-es meccset adjanak élőben, hogy többet járjanak ki a családok a stadionokba, novemberben volt játéknap, amikor a tízezret sem érte el a hat meccs nézőszáma összesen – írta a Comment.com. Időnként NB II-es meccseket is adnak, de futsalközvetítésre még nem volt példa.

A másodosztályú Dunakeszi kedvéért mégis kivételt tesz az állami tévé. Ebben a csapatban játszik Szijjártó Péter külügyminiszter.A plakát szerint a meccsre ingyenes szurkolói buszokat is indítanak - nem derül ki egyértelműen, feltehetően a csapat. A Dunakeszi nem szenved hiányt szponzorokból (a költségvetése nagyjából a százszorosa a többi klubénak), a játékosai pedig akár diplomáciai karriert is befuthatnak.


A Dunakeszi szponzorai - Forrás: A klub honlapja


Az MTVA közleményben reagált az ügyre, mondván, „Szijjártó Péter személyének nem volt szerepe a találkozó közvetítésének kiválasztásában”. Akkor hát miért kerül képernyőre a meccs? Mert az MTVA kikérte az MLSZ futsal bizottságának szakmai véleményét, és mivel úgyis előtte lesz a Győr-Göcsej NB I-es meccs, nem kerül plusz pénzbe a Dunakeszit is közvetíteni. A csatorna célja a kiemelt sportágak mellett másokat is műsorra tűzni, „a minél szélesebb nézőkör elérése érdekében”. Ehhez hozzátartozik az alacsonyabb osztályú, illetve utánpótlás mérkőzések közvetítése is.


Az MTVA-nak egyébként sincsenek információi Szijjártó pályára lépéséről.