Szijjártó barátja nyert a Szerencsejáték Zrt. tenderén

-

A Szerencsejáték Zrt. június 8-án írt ki meghívásos tendert kreatív tervezési és médiavásárlási feladatokra. A pályázaton végül egy két cégből álló konzorcium nyert, mindkét cég Kuna Tibor tulajdonában áll. Ő volt a Fidesz-frakció egykori kabinettitkára, és már a Fidelitasban jóban volt Szijjártó Péterrel.


A Young & Partners és a Trinity International Communications ügynökségek konzorciuma nyerte meg a Szerencsejáték Zrt. kreatív tervezési és médiavásárlási feladatokra kiírt pályázatát – írja a Kreatív Online.


Mindkét cég Kuna Tibor tulajdonában áll, aki 2003 és 2008 között – még a Young & Partners 2008-as megalapítása előtt – a Fidesz-frakció kabinettitkára volt, a Fidelitasban pedig szoros kapcsolatot ápolt az ifjúsági szervezet akkori elnökével, Szijjártó Péterrel.


A Young & Partners 2011-ben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár kommunikációs stratégiáját dolgozta ki, 2012-ben a Miniszterelnökségnél nyerte meg a public relations és rendezvényszervezési munkákra kiírt, bruttó 400 millió forintos tendert. A konzorcium másik tagja, a Trinity Communications legutóbb múlt héten az MTVA kommunikációjának feladatát vette át 21,5 millióért – egészíti ki a cégek történetét a hvg.hu.


A Szerencsejáték Zrt. a konzorciummal idén december 31-ig kötött keretszerződést. Ennek a keretösszege nettó 2 milliárd 834 millió forint, amelynek felhasználására a Szerencsejáték Zrt. semmilyen kötelezettséget vagy garanciát nem vállalt. Azaz a Szerencsejáték Zrt. elvileg más cégeket is felbérelhet, és nem feltétlenül szükséges mind a 2,8 milliárdot elköltenie.