Szijjártó: Asselborn csak néhány kilométerre lakik Brüsszeltől

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

A külügyminiszter reagált arra, hogy luxemburgi kollégája ki akarja zárni Magyarországot az EU-ból.


„Eddig is tudtuk, hogy Jean Asselborn komolytalan figura. Látszik, hogy csak néhány kilométerre lakik Brüsszeltől, kioktató, nagyképű, frusztrált” – így reagált a VS.hu-hoz eljuttatott közleményében Szijjártó Péter miniszter arra, hogy a luxemburgi külügyminiszter szerint Magyarországot ki kellene zárni az Unióból.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium vezetőjének állásfoglalása így folytatódik: „Magyarországot akarja kizárni az EU-ból, de magát már régen kizárta a komolyan vehető politikusok közül. Rendes nihilistaként, fáradtságot nem ismerve dolgozik az európai biztonság és kultúra lerombolásán.

Ezzel szemben Magyarország történelme során mindig Európát védte, és most is ezt teszi. A magyar emberek október másodikán véleményt mondanak az illegális bevándorlásról, a brüsszeli kvótacsomagról és a Jean Asselborn típusú figurákról. Ugyanis ez a jogállam.


A magyar embereknek joguk van elmondani a véleményüket,

joguk van, és csak nekik van joguk eldönteni, hogy kikkel akarnak együtt élni, és kikkel nem. És ezt a jogot se a brüsszeli bürokraták, se a luxemburgi külügyminiszter nem veheti el.

Az ugyan kissé furcsa, hogy az „adóoptimalizálás” hazájából érkező Jean Asselborn és a szintén luxemburgi Jean-Claude Juncker beszél közös teherviselésről, de értjük, hogy ez mit jelent: mások hibáiért viselje a terheket Magyarország. A magyar kormány ezt visszautasítja. A magyar emberek október másodikán elmondják a véleményüket.