Szigorítana a menekültpolitikán az osztrák külügyminiszter

-

Sebastian Kurz támogatná a kerítésépítést az unió külső határain. Az osztrák értékeket és a nyelvtanulást elutasító menekültektől pedig megvonná a szociális támogatásokat.


A külügyminiszter osztrák lapoknak nyilatkozott. A Kronen Zeitungnak azt mondta: határozott és kompromisszum nélkül képviselt alapértékekre van szükség, amelyeket már az első naptól fogva meg kell ismertetni a menekültekkel, hogy elfogadják azokat. Ha ez nem történik meg, úgy „komor jövőre számíthatunk” – jelentette ki.

Ausztria 2016-ban már egészen biztosan nem tud olyan sok menekültet befogadni, mint idén tette, mondta egy másik interjúban. Az Österreich című lapnak pedig elmondta, hogy támogatná az unió külső határainál lévő kerítés építését is.

A miniszter beszélt az iszlám óvodákról szóló tanulmányról, amely csaknem egy hete jelent meg. Eszerint néhány bécsi óvodában a nevelés a muszlim vallás által befolyásolt formában, szigorú vallási elvekhez hasonlatos nézetek szerint zajlik, általában nem németül, a tulajdonosi háttérben pedig helyi muzulmán szervezetek sejthetők.

Ellentmond az integrációnak az a jelenleg tízezer gyereket érintő probléma, hogy egyes óvodákban etnikailag és vallásilag elszigetelt, párhuzamos társadalmat hoznak létre tudatosan – mondta a miniszter.