Szigetvári Viktort kitiltották a Fehér Házból

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

-

Az Együtt elnökét se Szabó Szabolcs, se Szelényi Zsuzsa vendégeként nem engedi be Kövér László.


Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke egy megbeszélésre érkezett volna a Képviselői Irodaházba, de hiába volt a neve vendégként leadva a portán, az őrök nem engedték belépni – derül ki a párt közleményéből illetve Szigetvári Facebook-oldaláról.


Mint ismert, pár hónappal ezelőtt Kövér László egy mondvacsinált indokra hivatkozva tiltotta ki Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselőjének vendégeit a parlamentből. Ugyanakkor Szigetvári Viktor ma Szelényi Zsuzsanna országgyűlési képviselő vendégeként érkezett volna a Képviselői Irodaházba, ám az Együtt elnökét így sem engedték belépni. Kiderült, hogy Szabó Szabolcs vendégfogadási tilalmán túlmenően Szigetvári Viktort magát is kitiltották a Parlamentből, illetve a Képviselői Irodaházból.

Az Együtt tiltakozik az eljárás ellen. Elfogadhatatlan, hogy egy parlamenti képviselettel rendelkező párt elnökét egyszerűen kitiltják egy középületből, kiváltképp az országgyűlési képviselők irodaházából. Ez a magyar történelem legsötétebb korszakait idézi, amikor a hatalmon lévők önkényesen döntötték el, hogy ki, milyen középületbe léphet be, milyen ügyet képviselhet, milyen ügyekben szólalhat meg.

A mai napon az Orbán-rezsim egy újabb határt lépett át: a hatalom képviselői immár nemcsak az állami ünnepekről, hanem a magyar demokrácia egyik legfontosabb középületéből, a képviselői irodaházból is kitiltják mindazokat, akik szót mernek emelni ellenük.