Sziámi ikrek születtek Indiában

-

A kétnapos ikerpár jól van, de legtöbb alapvető szervük közös, így szétválaszthatatlanok és az is kérdés, hogy meddig fognak élni. A 25 éves édesanyának nem volt pénze az ultrahangos vizsgálatra, így csak a babák születésekor derült ki, hogy össze vannak nőve. A hasuknál összenőtt csecsemőknek négy karja, de csak két lába van.


A hasuknál összenőtt babák szombaton láttak napvilágot az indiai Badaunban. Az ikerpárnak négy keze, de csak két lába van és a legtöbb alapvető szerven is közösen osztoznak, ami miatt valószínűleg nem fogják tudni szétválasztani őket az orvosok.

A 25 éves indiai anya és a 27 éves apuka sem számított rá, hogy első gyerekük helyett sziámi ikreik születnek, írja a Mirror. A fiatal pár a nő terhessége során nem engedhette meg magának az ultrahangos vizsgálatot, így a babák születéséig nem derült fény az ikerterhességre. Rendszeres orvosi vizsgálatokra sem járt az anyuka, férje ezt azzal indokolta, hogy mivel párja jól érezte magát terhessége során, ennek nem látták szükségét.

A babákat császármetszéssel világra segítő orvos is alaposan meglepődött, azt mondta, hogy még nem találkoztak ilyen esettel a kórházban és az utolsó percben jöttek csak rá, hogy sziámi ikrek születnek. Az ikerpár egyelőre jól van, a szülők pedig reménykednek benne, hogy találnak olyan specialistát, aki szét tudja majd választani őket. A babákat világra segítő orvos erre kevés esélyt lát.