Szexuális zaklatással gyanúsítanak egy tanárt Nyíregyházán

-

Az RTL Klub Híradója tudta meg, hogy a 60 éves férfit a kollégiumból vitték el, miután egyik áldozata öngyilkossággal fenyegetőzött, és ezért pszichológushoz került.


Szexuális zaklatással gyanúsítanak egy 60 éves nyíregyházi tanárt, akit a rendőrség a múlt héten őrizetbe is vett – számolt be az RTL Klub Híradója szerdán este. A férfi egy kollégiumban volt nevelőtanár, ahol – a Híradó értesülése szerint – egy hete egy diáklány öngyilkossággal fenyegetőzött, ezért mentőt hívtak hozzá, majd pszichológushoz vitték. Így derült ki, hogy egyik tanára rendszeresen zaklatta őt és egy másik lányt is: állítólag többször simogatta, ölelgette a diáklányokat, és bizalmas üzeneteket küldözgetett nekik az interneten.


A rendőrség megerősítette, hogy egy 60 éves férfi ellen szexuális kényszerítés gyanújával nyomoznak. A bíróság közleménye szerint viszont 18 év alattiak személyes szabadságának megsértése és szeméremsértés miatt rendelték el az őrizetbe vételét. Az RTL Klub hiába kereste a szakközépiskolát, az igazgató – aki állítólag a gyanúsított testvére – nem nyilatkozott. A szakképzési centrum belső vizsgálatot kezdeményezett az ügyben.