Szexuális zaklatás egy piarista gimnáziumban

-

Másfél év börtönre és öt év eltiltásra ítélték azt a 36 éves paptanárt, aki két nagykanizsai diákhoz is megpróbált közeledni.


A Zalai Hírlap felidézi, hogy a 36 éves N. Gábor Tamás teológus 2009-től dolgozott az egyházi oktatási intézményben, ahol földrajzot és kémiát tanított. A tavaly nyáron véget ért tanévben egy 13 éves fiúval a szexuális szokásairól kezdeményezett beszélgetést, egy 16 éves fiúnak pedig internetes levelezésben tett szexuális tartalmú célzásokat. A vádirat szerint a tanár a viselkedésével károsan befolyásolta a gyerekek lelki fejlődését. A pedagógus beismerte tettét.

Kiskorú veszélyeztetésének kétrendbeli bűntette miatt a járásbíróság a napokban másfél év, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, illetve öt évre eltiltotta a tanári hivatás gyakorlásától. Az ítéletet minden érintett tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

A piarista iskola igazgatója tett tavaly nyáron bejelentést az intézmény volt tanára ellen kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt. Az esetről akkor először beszámoló Kanizsahír portál azt írta: egy 12 éves nagykanizsai gyermek édesanyja jelezte, hogy fia számítógépén az iskola tanárával folytatott, pedofíliára utaló üzenetváltások történtek, és tudomására jutott, hogy a tanár az előző munkahelyein is hasonló ügyekbe keveredett.