Szexuális nevelés és aszály – van összefüggés

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Több mint kétszáz szakember részvételével a globális oktatási kihívásokról kezdődik többnapos konferencia hétfőn Budapesten.


A World Council for Curriculum and Instruction (WCCI) nemzetközi szervezet éves világkonferenciáját 2010 után másodszor tartja Magyarországon. A péntekig zajló rendezvényt magyar részről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Pécsi Tudományegyetem szervezi.

Az NKE közleményében azt írta: a rendezvény célja, hogy fórumot teremtsen a közneveléssel foglalkozó tudományos párbeszédnek, hogy több szempontból, holisztikus módon vizsgálja a világ történéseit, a társadalmi, gazdasági és környezeti folyamatokat.

A résztvevők többek között beszélnek arról, hogy hasonló esélyeik vannak-e a tehetséges hallgatóknak a magyar oktatási rendszerben és egy amerikai buddhista egyetemen, és mi a kapcsolat a nigériai fiatalok szexuális nevelése és a mexikói szárazság között.

A konferencia fővédnökségét Réthelyi Miklós, az UNESCO magyar bizottságának elnöke és Bencze Lóránt, a Miniszterelnökség mellett működő Magyar Nyelvstratégiai Intézet igazgatója vállalta. Magyar részről a vezérszónok Csermely Péter, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke, míg a közösség nemzetközi vezérszónoka a spanyol Civilizációk Szövetségének társelnöke, az UNESCO volt főigazgatója, Federico Mayor lesz.