Szexuális erőszak, 11 éves áldozat: felfüggesztett és terápia

-

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, illetve személyiségfejlesztő pszichológiai terápiára kötelezett a keszthelyi bíróság egy 26 éves férfit, aki egy internetes csevegés után szexuális kapcsolatba került egy 11 éves lánnyal. A lánynak szeretetigénye volt.


A 10 éves lány 2013-tól kezdve két közösségi oldalon ismerkedett férfiakkal ismerkedett. Így került kapcsolatba a most 26 éves férfival, aki fiatal lányokkal ismerkedett ugyanott. Tavaly nyáron a kislány a webkamerán keresztül megmutatta meztelen felsőtestét is a férfi kérésére, később személyesen is találkoztak.

A férfi a keszthelyi mólóra vitte sétálni a lányt. Később a kocsi hátsó ülésén a lány orálisan kielégítette a férfit. A történtekre azután derült fény, hogy a kislány korábban jött el az iskolából, és mások látták, hogy beszáll egy idegen autóba.

A tárgyaláson a vádlott nem ismerte el a bűnösségét. Azt mondta, hogy nem tudta, a lány hány éves, illetve tagadta a szexuális aktust.

A kislány elmondta, hogy többeknek félmeztelenre vetkőzött a webkamera előtt. Azt is mondta, hogy az orális aktust ő kezdeményezte.

Az igazságügyi pszichológusi szakvélemény szerint a kislány nagyfokú szeretet- és támaszigénye miatt kereste idősebbek társaságát, remélve, hogy ők megértik. A férfi személyiségjegyei viszont nem felnőttekre jellemzőek.

A bíróság szexuális erőszak miatt két év, a végrehajtásában három és fél év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a 26 éves férfit. Elrendelte a pártfogói felügyeletét is, illetve kötelezte arra, hogy két éven át vegyen részt személyiségfejlesztő pszichológiai terápián.

Az ítélet jogerős.