Szexképekkel is zsarolják Kabát Pétert

Fotó: Facebook/Kabát Péter

-

Számítógépes kalózok támadták meg az Újpest 38 éves focistáját – írja a Borsonline.


Kabát Péter laptopját egy olyan vírus támadta meg, amely eredetileg katonai és banki adatok titkosítására írt program, és amely az összes fájlját MP3 formátumúvá alakította át. Ezáltal a játékos egész pályafutását megörökítő, mintegy 75 ezer fotója vált használhatatlanná.


Ennél jóval intimebb képek is voltak róluk a gépen


A vírus egyben figyelmeztette Kabátot, 72 órán belül fizessen 500 dollárt (kb. 140 ezer forint), ha ismét szeretné élvezni fotóalbumát, amelyben több erotikus kép is van róla és és kedveséről, Róka Adrienne-ről. A zsaroló üzenet szerint a határidő lejárta után az áldozatnak újabb 72 órája van, hogy fizessen, de akkor már ezer dollárt kell átutalnia bitcoinnal, a bűnözők által igen népszerű anonim internetes fizetőeszközzel, különben az összes fájlját törlik.


Kabát Péter nem csak a futballpályán támad :))))Foto: Réti Zsolt

Posted by Kabát Péter Könyve on Tuesday, 27 November 2012

Az újpesti csatár felkereste az ország egyik legjobb adat-visszaállítással foglalkozó cégét, amely a vírus bonyolultságára, ismeretlenségére hivatkozva nem vállalta el a feladatot. „Nem tudtam mit tenni, fizettem az oly fontos adatokért – árulta el a Borsnak Kabát. – Úgy éreztem, más módon nem kaphatom vissza a szívemhez közel álló fotóimat, még ha tisztában is voltam vele, kockázatot vállalok.


Azóta megkaptam a vírust feloldó programot, lassan kezd helyreállni a gépem, ám még mindig sok képet hiányolok.

Mint megtudtam, az elsők között vagyok, aki megkapta ezt a vírust Magyarországon. Az elkövetők az internetes szokásokat követik figyelemmel, mielőtt lecsapnak áldozatukra.”