Szexbotrány, zaklatás a nevelőotthonban

Fotó: Hemera / Benjamin Haas

-

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a rendőrség, a bejelentés szerint egy budapesti intézetben a lányokat rendszeresen zaklatják.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei felvették a kapcsolatot a bejelentővel, aki közölte, hogy bejelentését 2016. július 20-án a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságán személyesen is megtette, továbbá azt is, hogy az intézetben lakó barátnőjével a kapcsolattartása nehézségekbe ütközik, a lányt inzultus érte és információval rendelkezik arról, hogy esetenként szexuális kapcsolat létesült a nevelők és a bentlakók között - írja a police.hu.

De jogvédők és hozzátartozók úgy döntöttek, leleplezik, mi is folyik annak a nevelőotthon a falai között, amelyről borzalmas történeteket mesélnek a korábbi lakói, szexuális zaklatásról a nevelők részéről. A nagyobbaknak zsebpénzt ígértek, a kisebbeknek játékokat, édességet – írja a borsonline.hu.

A jogvédők szerint a zaklatások tovább folynak, öt tinédzser is kórházba került – négyen begyógyszerezték magukat, egyikük pedig felvágta az ereit.

A jogvédők 15 olyan fiatalt találtak, akik mesélni mertek arról, mi is folyik az intézmény falai között.