Szexbotrány a debreceni Jobbiknál

-

A nol.hu szerint a párt egyik helyi képviselőjét szex közben hallgatták le társai azért, hogy az lemondjon minden tisztségéről.


A lap szerint ráadásul a jobbikos partnere a felvételen nem is élettársa, hanem egy másik nő. A felvétellel állítólag később helyi párttársai zsarolták, azt kérték tőle, hogy mondjon le párttagságáról és azzal együtt minden funkciójáról.


A nol.hu azt írja, leszámolás van az ügy hátterében, mert a megfenyegetett férfi a párt belső ellenzékéhez tartozik, és évek óta rossz viszonyban van a debreceni Jobbik meghatározó figuráival, köztük Kőszeghy Csanád Ábellel, Ágoston Tiborral és a párt országgyűlési képviselőjével, Kulcsár Gergellyel.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon a lehallgatási üggyel kapcsolatban a lap érdeklődésére azt mondták: zaklatás miatt nyomoznak. Arra azonban nem kaptak választ, hogy van-e gyanúsítottjuk, vagy kihallgattak-e már bárkit.

A debreceni képviselő-testületben négy jobbikos van: a már említett Ágoston Tibor és Kőszeghy Csanád Ábel, valamint Csikai József és Herpergel Róbert.

A cikkben arról is írnak, hogy a debreceni Jobbikban nem a mostani az első botrány, pár hete fel is kellett ezek miatt oszlatni a helyi szervezetet.