Szevasz, tavasz! Vagy inkább szevasz, nyár!

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Elkényeztet minket az időjárás jövő héten. Rengeteg napsütés és 20 fok feletti meleg lesz.


Vasárnap derült, ragyogóan napos időre számíthatunk a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Eső sehol sem lesz. A délkeleti szél többfelé megélénkül. Reggelre +3 fok köré süllyed a hőmérséklet, talaj menti fagy is kialakulhat! Délutánra a sok napütés hatására 20 fok köré melegszik a levegő. Melegfronti hatás lesz.

Hétfőn csak kevés fátyolfelhő szűri majd a kellemes napsütést. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: délután már 20-25 fokos kora nyárias értékeket mérhetünk. A szél délnyugatira fordul és megerősödik.

Kedden nem várható lényeges változás: marad az igazi tavaszi idő sok napsütéssel és 21–26 fok közötti hőmérséklettel. A légmozgás erős marad.

Szerdán a szikrázó áprilisi napsütést csak fátyolfelhők zavarják majd. Csapadék még nem valószínű. Kissé tovább melegszik a levegő: délután már országszerte 24-25 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Délen akár 27 fok is lehet. Csütörtökön viszont megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg délutántól már záporok is kialakulnak. A szél északnyugatira fordul és megélénkül. 20 és 25 fok várható a délutáni órákban.