Széttrollkodják a magyar szurkolók a Hertha oldalát

Fotó: Bongarts/Getty Images / Matthias Kern

-

Alig jelentették be, hogy Bernd Storck a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, a szurkolók egyből megtalálták a berlini csapat Facebook-oldalát.


Alig telt el egy kis idő azután, hogy bejelentették, a Hertha BSC nem járul hozzá ahhoz, hogy Dárdai Pál a magyar válogatottat is irányítsa, a trollok már neki is estek a berlini csapatnak a Facebook-oldalukon. Több trágár megszólaló is van, de akad pár vicces is.


No Pali, no party!

Ez az egyik a sok közül, ami már csak azért is találó, mert Bajner Bálint két csapatát, az Ipswich Town és a Notts County Facebook-oldalát is ezzel a mondattal – pontosabban a a No Bajner, no party!-val – trollkodták szét. Akkor bukkant fel először, amikor tavaly augusztusban az Ipswich Town-beli bemutatkozó meccse után azt nyilatkozta Bajner a Nemzeti Sportnak, hogy azért cserélték le a 44. percben, mert az edző azt akarta, hogy megtapsolják.


Később, amikor a Notts Countyhoz igazolt, akkor ennek a csapatnak a Facebook-oldalát is megszállták a magyar trollok. A helyzet addig mérgesedett, míg a csapat kitiltotta oldaláról a magyar szurkolókat (erről még a BBC is beszámolt), ahová egy héttel később engedték végül vissza őket. Ezalatt az idő alatt se tétlenkedtek Bajner rajongói, postai úton is küldtek leveleket az angol harmadosztályban szereplő csapatnak. (A Bajner-jelenségről itt írtunk bővebben.)


Ha Magyarországra jössz, nem veheted el Dárdai Pált!

Egy reakció a magyar kormány bevándorlásellenes kampányára.


Sokan nem azért írtak, mert annyira viccesnek találták, hogy a Hertha miatt új szövetségi kapitányra lett szükség, több őszintén felháborodott ember is kommentelt, többen azt is kiemelték, hogy mindez pont a nagyon fontos Románia elleni meccs előtt történik.

A Hertha Facebook-oldalán egyébként arról ír, Dárdai mondott le a kapitányságról, az erről szóló posztban azt írták


„Jó, hogy már világosan látunk. Szeretnék a csapatommal a következő szezonban jó teljesítményt elérni – ehhez minden energiára szükségem van.”
Dárdai lemondott a magyar szövetségi kapitányi posztjáról, és a jövőben kizárólag csak a Hertha BSC-s feladataira koncentrál.

"Es ist gut, dass jetzt Klarheit herrscht. Ich möchte mit meinem Team in der kommenden Saison eine gute Rolle spielen -...

Posted by HERTHA BSC on 2015. július 20.

A poszthoz már 200 hozzászólás érkezett, de az ehhez egyáltalán nem kapcsolódó szezonbérlet vásárlása buzdító poszthoz is jött 320, és a délelőtti edzéshez is 500 hozzászólás, többségében magyarul, vagy félig magyarul, félig németül. Ezekből szemezgettünk: