Szeszélyes arcát mutatja a tavasz a következő napokban

-

Lassan elvonul a hidegfront, de még napokig lehetnek záporok, és csak lassan melegszik fel az idő.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint a dél felé haladó hidegfront csapadékrendszere szombat délutánra a déli határvidéket is elhagyja, mögötte záporok alakulhatnak ki, nagyobb számban a Duna–Tisza közén és az Északi középhegységben. Észak felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, de nagy területen erőteljes felhőzet csökkenés csak késő délutántól várható, a déli megyékben estig sok lesz a felhő. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős lökések kísérik. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 14 fok között alakul. Késő estére 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap eleinte derült lesz az ég, majd a déli óráktól gomolyfelhők képződnek, emellett több-kevesebb napsütés is várható. Legfeljebb északkeleten alakulhat ki néhol zápor. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 15 fok között alakul.

Hétfőn északkelet felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, emellett több-kevesebb napsütés is várható. Szórványosan valószínű eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél többfelé erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 15 fok között alakul.

Kedden főleg keleten többször, nyugaton csak időnként növekszik meg erősebben a felhőzet, emellett nyugaton több, keleten kevesebb napsütés várható. Főként keleten alakulhat ki néhol zápor. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 15 fok között alakul.