Szerződést kapott a cunamit túlélő indonéz fiú a Sportingtól

Fotó: AFP / SONNY TUMBELAKA

-

A fiú 21 napot élt túl a szökőár után, Cristiano Ronaldo karolta fel később.


Csütörtökön a Sporting Lisszabon leigazolt egy 17 éves indonéziai focistát, Martunist. Ez idáig nem is lenne annyira izgalmas, ha a fiúnak nem lenne egy elképesztő előélete, amelyről a 101greatgoals.com számolt be.


A 2004. decemberi szökőár után ugyanis 21 napot sikerült túlélnie a strand mocsaras részén. A cunami 14 országot érintett az Indiai óceán körül, összesen 230 ezer ember életét követelte. A legtöbb áldozat Martunis szülőföldjén, az indonéz régióban, Acehben volt, itt 170 ezren haltak meg, köztük a focista anyja és két lánytestvére.

Martunist is elsodorta az ár, 18 napon keresztül olyan ételeket – például tésztát – evett, amelyeket szintén besöpört a tenger. Aztán az ennivaló elfogyott, és 21 nap után találtak rá. Ott volt a Sky News újságírója is, aki beszámolt a hihetetlen történetről.

A szenzációról mindenhol írtak, így Portugáliában is, ami azért volt érdekes, mert a fiú a három hetet Rui Costa portugál válogatott 10-es mezében élte túl. A fiú azzal magyarázta, hogy átvészelte a megpróbáltatásokat, hogy találkozni akart a családjával, és focista akart lenni.

Cristiano Ronaldót is meghatotta a története, és felkarolta őt, újraépítette a család házát, és pénzügyileg is segítette őket.

Martunis most pedig abba a csapatba igazolt, ahol C. Ronaldo is nevelkedett egészen 2003-ig, amikor leigazolta a Manchester United.

A fent látható közös kép még 2014-ben készült.