Szerződést bont Simicska reklámcégével a főváros

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

Kilenc év után a fővárosi önkormányzat ráébredt, hogy előnytelen számára a hirdetőoszlopok kihelyezéséről szóló szerződés.


Szerződést bont a több mint 750 budapesti hirdetőoszlopot üzemeltető Mahir Cityposter Kft.-vel a fővárosi önkormányzat – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. A döntés szerint a szerződést október 31-ével mondja fel a fővárosi önkormányzat, és egyben felszólítja a céget, hogy a rendkívüli felmondást tartalmazó értesítésben megjelölt időponttól számított hatvan napon belül bontsa el a szerződés keretében telepített hirdetőoszlopokat.

Mint arról elsőként beszámoltunk, a főváros kilenc évvel a szerződés megkötése után után döbbent rá, hogy előnytelen számára a Simicska Lajos üzletember cégével kötött szerződés. A Mahir évente minimum 45 millió forintot fizet a főváros kasszájába, amit a főváros kevésnek tart, különösen úgy, hogy a cég gyakorlatilag monopolhelyzetben van. A főváros azt is kifogásolja, hogy a Mahir nem teljesítette a vállalt fejlesztéseket.

Simicska az Indexnek azt mondta: a fővárosi önkormányzat lépése összefüggésben állhat azzal, hogy nemrég megkereste egy Fidesz-közeli vállalkozó, aki megvette volna tőle a Mahir Cityposter 51 százalékát. Az üzletember nemet mondott, és szerinte erre adott válaszként bontották fel a szerződését.