Szereti Ön Brucknert? Írott formában mindent megkap tőle

-

Online nézegethető az 1824 és 1896 között élt osztrák zeneszerző, orgonaművész és zenepedagógus teljes életműve. Meghallgatni azonban nem ezen az oldalon lehet a műveit.


A művész halála után 119 évvel az Osztrák Tudományos Akadémia (ÖAW) által létrehozott www.bruckner-online.at internetes oldalon különböző archívumokból származó, kéziratokból, Bruckner szerzeményeinek első kiadásaiból, valamint képekből álló átfogó gyűjtemény található.

Az internetes projekt a Kremsmünsteri Alapítványtól kezdve a washingtoni Kongresszusi Könyvtárig azokat a központokat egyesíti, ahova a Bruckner-hagyaték szétszóródott. A gyűjtemény, amelyet három éven át tartó munkával állítottak össze, még nem teljes, többek között képes adatbankkal és digitális zenei kiadvánnyal egészítik ki a jövőben.

"A nemzeti és nemzetközi könyvtárakban, gyűjteményekben és magántulajdonban lévő fontos források felkeresése, valamint a képek és illusztrációk online felhasználásával kapcsolatos tulajdonjogi kérdések tisztázása volt a projekt legköltségesebb és legidőigényesebb része" - közölte Robert Klugseder, az ÖAW művészet- és zenetörténeti kutatásainak projektvezetője.


Hallgatni viszont például itt tudja