Szereti a felhőket nézni?

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Akkor jövő keddig örülhet, ugyanis sokat lesz felhős és borult az égbolt.


Pénteken a nap első felében borult lesz az ég, és sokfelé várható további eső, záporeső. Délután nyugat felől szakadozik a felhőzet, és inkább már csak a keleti, északkeleti országrészben alakul ki csapadék. Déltől megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. Reggel és délután is 6-7 fok körüli értékeket mérhetünk. Hidegfront érkezik. Vizes utakra és erős oldalszélre készülhetnek az autósok – figyelmeztet előre a köpönyeg.hu.

Szombat reggel és délelőtt még több helyen erősen felhős lehet az ég, majd csökken a felhőzet, és pár órás napsütésre mindenhol esély van. Csak estétől érkeznek újabb felhők. Továbbra is erős lesz az északnyugati légmozgás. Reggel -1 és +4, délután 5 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap délutánig erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk esőre. Délutántól már jelentősebben csökken a felhőzet. A szél délnyugatira fordul és élénk marad. A hőmérsékletben nem lesz változás, továbbra is +7 fok körüli maximumok lehetnek.

Hétfőn kezdetben változóan felhős idő valószínű némi napsütéssel. Délután megnövekszik a felhőzet, és este néhol már kisebb csapadék is előfordulhat. A délnyugati szél élénk marad, mellyel enyhe levegő érkezik térségünkbe: 13 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden főleg a nap első felében lesz borongós idő. Ekkor még többfelé, később már csak elszórtan lesz csapadék. Az északnyugati szél nagy területen fokozódik viharossá. Hidegfront érkezik.