Szerencsétlen végjátékban bukott el a Szeged a BL-ben – mutatjuk

Fotó: MTI/Kovács Anikó

-

A lengyel Kielce úgy győzte le otthon 27-26-ra a Mol-Pick Szegedet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában, hogy a magyar csapat végig két-három góllal vezetett.


Tíz másodperccel a vége előtt, 26-26-nál támadhatott a győzelemért és az ezzel járó negyedik helyért a Szeged, amely lehozta a kapusát is. A magyar csapat azonban eladta a labdát, a lengyelek pedig belőtték az üres kapuba. A Kielce előtte csak 2-1-nél vezetett a meccsen.A magyar csapat így ötödik lett csoportjában, a nyolcaddöntőben pedig a német Kiellel csap majd össze, amely tavaly a negyeddöntőben búcsúztatta őket.

Ancsin Gábor, a szegediek játékosa a Kielce elleni vereség után így értékelt a Sport 1-nek: „Több mint 50 percig uraltuk a meccset, de a közönség belehajszolta a győzelembe a Kielcét, az utolsó öt percben ment el. Pedig külön készültünk az olyan végjátékra, mint amit elveszítettünk. Ez a Kiel nem ugyanaz, mint a tavalyi Kiel, nagyon remélem, hogy most több esélyünk lesz ellenük.”


Ukrán ellenfél a Veszprémnek

Csoportja második helyén végzett az MVM Veszprém, miután a PSG legyőzte a Flensburgot. A magyar bajnok akkor zárt volna az élen – és jutott volna egyből a negyeddöntőbe –, ha a párizsiak vasárnap nem nyernek. A Veszprém a nyolcaddöntőben az ukrán Motor Zaporizsjával találkozik.