Felálltak a padlóról Bödéék, Fradi-Újpest döntő is lehet a kupában

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A Ferencváros 0-1-ről fordítva 2-1-re verte a Videotont Felcsúton, így idegenben lőtt több góllal bejutott a négy közé a labdarúgó Magyar Kupában.


Az első meccsen idegenben tudott nyerni a Videoton 1-0-ra, így a Fradinak támadólag kellett fellépnie a felcsúti Pancho Arénában rendezett visszavágón. Így is történt, az első három percben két helyzetük is volt a vendégeknek, de Sesták fejese mindkét alkalommal elkerülte a kaput.


Sesták (balra) kihagyta a helyzeteit


Ami nem jött össze a Ferencvárosnak, az sikerült a Videotonnak, egy szabadrúgás után az előre merészkedő Stopira fejelt Dibusz kapujába. (1-0)

Az első félidő utolsó perceiben Sesták egy az egyben vezethette Danilovicra a labdát, de a Videoton kapusába lőtte.

A szünetben csereként beállt a Ferencvárosba Böde, aki nem sokkal később egy beadás után nagyon csúnyán befűzte válogatott csapattársát, Juhászt, és közelről a kapuba lőtt. (1-1)


Böde beállítása sorsdöntő volt


Sérülés miatt le kellett cserélni Danilovicot, a helyére bállt Kovácsik pedig hős lehetett volna. A 80. percben a Stopira kezezéséért megítélt jogos büntetőt Lamah a kapufára lőtte, a Videoton cserekapusa jól érezte az irányt, de a kapufáról visszapattanó labda a hátáról a kapuba pattant. (1-2)

Ezután szövegért kiállították a már lecserélt Pátkait, majd Suljic és Trinks akaszkodott össze, Kassai mindkettőjüknek felmutatta a piros lapot. A Videoton hiába nyomott a végén, a Fradi kivédekezte, és idegenben lőtt több góllal bejutott a négy közé.


Végül Lamah gólja döntött


Négy között az Újpest

Az Újpest és a Békéscsaba is harmadosztályú ellenfél búcsúztatásával jutott az elődöntőbe. Előbbi kettős győzelemmel ejtette ki a Tiszaújvárost, miután a hazai pályán aratott kiütéses, 8-1-es sikerét követően idegenben 2-0-ra nyert. A Békéscsaba viszont a vártnál nehezebben jutott tovább: 2-1-es előnyről várta a kozármislenyi visszavágót, amelyen hátrányba került, de a második félidőben sikerült egyenlítenie, ezzel az elődöntőbe kerülést is kivívnia.

A Debrecen még kedden kvalifikálta magát a négy közé.


Fradi-Újpest döntő is lehet

Megtartották a sorsolást is Felcsúton, eszerint Újpest-Békéscsaba és Debrecen-Ferencváros elődöntők lesznek, az első meccseket Újpesten és Debrecenben, a visszavágókat Békéscsabán és a Groupama Arénában rendezik. A fináléra szintén a Ferencváros stadionjában kerül sor.


Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

Videoton-Ferencváros 1-2 (1-0)
Továbbjutott: a Ferencváros, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Kozármisleny FC (III.)-Békéscsaba 1912 Előre 1-1 (1-0)
Tj.: a Békéscsaba 1912 Előre 3-2-es összesítéssel.

Tiszaújváros (III.)-Újpest FC 0-2 (0-0)
Tj.: az Újpest FC kettős győzelemmel, 10-1-es összesítéssel.