Szerdától sűrű vízvonalak árnyékolák a látóhatárt

Fotó: Thinkstockphotos / Thinkstockphotos

-

Ahogy Babits Mihály mondaná. Országos zuhé jön, több helyen jelentős mennyiségű csapadékkal, de ma még élvezhetjük a tavasz csalfa ígéretét – derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzéséből.


Szerda délelőtt főleg az Alpokalján, délutántól a Bakonyban, a Budai-hegységben és az Északi-középhegységben havas eső, a magasabban fekvő tájakon hó is hullhat. A déli órákig a délnyugati, déli, déltől az északnyugati, északi szél fokozódik viharossá.

Ha mindez nem lenne elég, kettős fronthatás terheli a szervezetünket. Hajnalban, reggel lesz a legmelegebb (néhol 10 fok felett alakulhat a hőmérséklet), aztán napközben lehűlés várható. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei is: több helyen várhatók vízátfolyások, vizes utak és erős oldalszél. Nem is beszélve a latyakról.

Csütörtökön egy kicsit jobb lesz minden, csökken a felhőzet, előbukkan a nap, a szél mérséklődik és délire fordul. Reggel 0 fok körül, délután 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a nap első felében borult idő várható többfelé esővel. Később csökken a felhőzet és nap is kisüthet rövid időre. 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

A hétvége sem alkalmas a D-vitamin tartalékok feltöltésére, mivel borongós, változékony időre van kilátás, ráadásképpen mindkét nap kiadós mennyiségű eső valószínű.