Szerdára minden áldozatot azonosíthatnak

Fotó: MTI / Marjai János

-

A veronai tragédia eddig ismeretlen áldozatait szerdáig, de legkésőbb csütörtökig azonosítják – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter. Sok helyről érkeznek az adományok a hozzátartozóknak.


A buszbaleset áldozatainak DNS-mintáit hétfőn Milánóba szállítják, hogy a hét közepére már végezzenek az azonosításukkal. A sérültek hozzátartozói szinte mind megérkeztek Veronába, voltak, akik azóta már haza is utaztak. A külügyminisztérium az olasz hatóságok engedélyére vár, felkészült a holttestek hazahozatalára - mondta a milánói magyar főkonzul.

Az áldozatok között több egyetemista és sportoló van. A BGE Facebook-oldalán közölte két hallgatójuk halálhírét – írja az Eduline. Dunakeszi futsal csapata és a Ferencváros jégkorong-szakosztálya is gyászolja fiatal sportolóit. A Szombathelyi Haladás focicsapata – bár nem érintett közvetlenül a balesetben – adománygyűjtést szervezett a hozzátartozóknak. Az Ökumenikus Segélyszervezetnél már a balesetet követő napon hárommillió forint gyűlt össze, ezt az áldozatok, sérültek hozzátartozói hamarosan meg is kapják. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője felhívta a figyelmet a sérültek pszichológiai ellátására is a poszttraumás stressz megelőzése érdekében. Köszönetét fejezte ki az olaszországi magyaroknak, akik a tolmácsoláson túl is sokat segítettek a túlélőknek.