Szerdán visszatér a nyár

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

A hét elején erős hidegfront lesz felettünk.


Hétfőn délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk esőre, záporra. Keleten egy-egy zivatar is előfordulhat. Délután északnyugat felől megkezdődik a felhőzet csökkenése, és a tartós csapadék egyre inkább a Tiszántúlra korlátozódik. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, nyugaton viharos széllökések is lehetnek. Mindenhol megszűnik a nyárias meleg: délután már csak 18 és 23 fok között alakul a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás várható. A közlekedés időjárási feltételei rosszak lesznek: vizes utakra, erős oldalszélre számíthatunk – írja a Köpönyeg.

Kedden északkelet felől újabb felhősödés várható, de délután északkelet, kelet felől egyre nagyobb területen süt ki a nap. A nyugati tájakon többfelé, máshol csak elszórtan lehet újabb eső, zápor. Az északi, északkeleti szél megerősödik. 19 és 25 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála.

Szerdán tovább csökken a felhőzet, az ország nagy részén már többórás szikrázó napsütésre van kilátás. Esetleg elvétve fordul elő zápor. Erősödik a nappali felmelegedés, visszatér a nyárias idő: 28 fok körül alakul a maximum.