Szerbiából 25 buszt indítanak a menekültekkel Magyarország felé

-

Belgrádból a vajdasági Magyarkanizsára összesen 25 autóbusz indult, illetve indul szombat éjfélig, 7 menetrend szerinti és 18 rendkívüli járat. A legtöbb járat Magyarkanizsára és Szabadkára 17:45-kor indult el egyszerre, az ezekkel útra kelt menekülők így 20 és 21 óra között már a határ menti településekre érnek.


Belgrádból szombaton a tervek szerint 61 autóbusz indult volna a magyar határhoz közeli Szabadka és Magyarkanizsa felé, mondta Dragan Savic, a belgrádi buszpályaudvar vezetőjének helyettese az MTI tudósítójának..

Belgrádból Szabadkára szombaton a tervek szerint 21 menetrend szerinti és 15 rendkívüli járatot indítottak volna. Eddig két autóbuszra nem volt szükség, éjfélig azonban még indítanak továbbiakat.
Magyarkanizsára összesen 25 autóbusz indul éjfélig.

A buszok közt menterend szerinti és rendkívüli járatok is vannak, a menetrenden kívüli járatok száma napról napra, az igényektől függően változik, mondta Dragan Savic.

A Közel-Keletről érkező menekültek a belgrádi buszpályaudvar környékén található parkokban várakoznak az autóbuszokra. A parkok sátortáborokká váltak, de mert éjszakai sok eső esett, a legtöbb sátor beázott. A menekülők a közeli parkolóházakba húzódtak be, de ott nem volt hely mindenkinek. Sokan aludtak a szabad ég alatt. A segélyszervezetek becslése szerint több mint húsz két év alatti gyerek van jelenleg is a sátortáborban.