Szeptemberig előzetesben maradnak a Hungária Értékpapír Zrt. vezetői

Fotó: MTI/MTVA / Szigetváry Zsolt

-

A bíróság döntése alapján továbbra is előzetes letartóztatásban marad a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében indult nyomozás három gyanúsítottja – közölte a a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az mno.hu-val. A bíróságnak hamarosan a Buda-Cash Brókerház ügyében is döntenie kell a hosszabbítást kezdeményező ügyészi indítványról.


Holnap jár le a kényszerintézkedés határideje a Hungária Értékpapír Zrt. előzetes letartóztatásba helyezett vezetőinek ügyében, ám a bíróság már döntött a Pest Megyei Főügyészség indítványáról, és szeptember 8-ig meghosszabbította az előzetesbe helyezettek fogva tartását – értesült a lap.


A sikkasztás gyanúja miatt indított bűnügynek öt gyanúsítottja van, akik közül ketten március óta, egy gyanúsított május óta van előzetes letartóztatásban. Egy személy lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll, egy pedig immár házi őrizetben van. Szeptemberig nyomoznak az ügyben, amelyben eddig tanúkihallgatások történtek, valamint a vagyon-visszaszerzési eljárás zajlik.


Szombaton lejár a kényszerintézkedés határideje a Buda-Cash Brókerház gyanúsítottjainak ügyében is. A Fővárosi Főügyészség közölte, indítványozták az előzetes letartóztatások szeptember 11-ig történő meghosszabbítását.