Szépített a San Jose az NHL-döntőben

Fotó: Getty Images / Ronald Martinez

-

A Sharks hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a Pittsburgh Penguinst az NHL döntőjének harmadik meccsén, így 2-1-re szépített az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.


Stanley-kupa, döntő, 3. mérkőzés:
San Jose Sharks–Pittsburgh Penguins 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0), hosszabbítás után
gól: Braun (10.), Ward (49.), Donskoi (73.), illetve Lovejoy (6.), Hörnqvist (40.)
A párharc állása: 2-1 a Pittsburgh javára. A következő mérkőzést magyar idő szerint kedd hajnalban rendezik ugyancsak San Joséban.

A hazaiak gólerős cseh csatára, Tomas Hertl sérülés miatt nem vállalta a játékot. A vendégeknél nem volt változás az első két nyertes meccshez képest. A kezdés előtt megemlékeztek az egy nappal korábban elhunyt legendás ökölvívóról, Muhammad Aliról.

Egymásnak ugrott a két csapat, és a Pittsburgh szerzett vezetést a hátvéd Ben Lovejoy révén, távoli lövése két San Jose-játékoson is megpattant. Azonban ugyancsak egy védő, Justin Braun – aki az előző összecsapáson kiharcolta a hosszabbítást – takarásból négy perc múlva egyenlített. A hazai játékosnak ez a 412. találkozója az NHL-ben, de először fordult elő vele, hogy kétszer egymás után is gólt üssön.

Phil Kessel kimaradt szólója után nagy helyzeteket hagyott ki a San Jose, előbb Brent Burns közeli ziccerét védte Matt Murray, majd Logan Couture kísérlete a kapuvason csattant. Azonban még a második szünet előtt a Penguins megint betalált Patric Hörnqvist jóvoltából. A svéd csatár Lovejoy lövésébe nyúlt bele, így Martin Jones nem védhetett.

A harmadik harmad derekán emberelőnyben Joel Ward egy váratlan bombaerős lövésből volt eredményes, így – akárcsak három napja – megint következett a hirtelen halál.

A ráadás elején – hiába lőtt többet kapura a Penguins – a nagy gólszerzési lehetőségek a Sharks előtt adódtak, majd a vendégek is kis híján betaláltak. A 73. percben a finn Joonas Donskoi a kapu mögül visszafordulva két védő gyűrűjében lőtt, és a korong a letérdelő Murray fejvédőjéről bepattant.

A San Jose az idei rájátszásban a korábbi négy hosszabbításos meccsét elveszítette, és most szakadt meg ez a rossz sorozat.