Szeparatisták megsebesítettek két katonát Luhanszkban

Fotó: Europress/RIA Novosti/Natalia Seliverstova / Europress/RIA Novosti/Natalia Seliverstova

-

Az oroszbarát fegyveresek újabb épületeket foglaltak el. A legfrissebb hírek szerint az egyik elfoglalt épületből elhurcolták a katonákat.


Oroszbarát fegyveres lázadók szombaton megtámadták az ukrán belügyi csapatok egyik egységét a kelet-ukrajnai Luhanszkban, ahol egy katonát megsebesítettek. Ugyanabban a városban egy hadkiegészítő parancsnoksági épületnél egy újoncot sebesítettek meg. Azt az épületet el is foglalták. A legfrissebb hírek szerint innen buszokkal ismeretlen helyre szállították a sorkatonákat.

A körzet önjelölt szakadár kormányzója, Valerij Bolotov videoüzenetben bejelentette, hogy mozgósítani kell mindenkit, a rendfenntartóktól pedig azt követelte, tegyenek hűségesküt a „délkeleti hadseregnek”, különben statáriális bíróság elé állítják őket. A legutolsó hírek szerint Bolotov rendkívüli állapotot hirdetett ki. - -  

Donyeckben a szakadárok este megszállták a biztonsági szolgálat székhelyét, amelyet nem védett senki. A támadók gumibotokkal és baseballütőkkel voltak felfegyverkezve, „Oroszország!” és „Nem bocsátjuk meg Odesszát!” táblákkal vonultak a helyszínre.

- -

Az odesszai szakszervezeti székháznál pénteken csaptak össze Kijev-párti és oroszbarát fegyveresek, 40 ember halt meg.

Más városokban is voltak lövöldözések, de sérültekről nem számoltak be.

Az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács titkára bejelentette, újabb városokra terjesztik ki az „antiterrorista műveletet.”   - -