Szén-monoxid-mérgezést kaptak a határnál szolgáló rendőrök

Fotó: MTI / Varga György

-

Ez úgy derült ki, hogy Szabó Tímea, a PM társelnöke rákérdezett Pintér Sándornál, hogy került a TEK egy zalakarosi 4 csillagos szállodába.


A 444.hu írta meg október végén, hogy az egyik zalakarosi 4 csillagos wellness szállodának le kellett mondania a „civil” vendégek foglalásait az október 23-i hosszú hétvégén, mert váratlanul a TEK határon dolgozó embereit kellett elszállásolniuk. Ezután fordult Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért politikusa Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy megtudja, pontosan mi történt. Pintér Sándor válaszát szintén a 444.hu közölte. A miniszter a következőket írta a képviselőnek:


A TEK esetében a szállásfoglalást különösen nehezítette, hogy a TEK állományában szolgálatot teljesítő hivatásos állományú személyeket a társszerveknél szolgálatot teljesítő munkatársaknál később vezényelték a helyszínre, melynek következtében a szabad kapacitással rendelkező, alacsonyabb kategóriájú szálláshelyek általuk már lefoglalásra kerültek. A szolgálatot teljesítő állomány a szálláshelyen kizárólag a pihenőidejét töltötte, étkezett és tisztálkodott a létesítményben . Az állomány a szállások elfoglalása előtt külön vezetői utasítást kapott arra vonatkozóan, hogy a szállodában esetlegesen elérhető extra szolgáltatások igénybevétele senki számára nem engedélyezett.

A miniszteri válaszból kiderült az is, hogy pár nappal korábban, október 18-án Zalakarostól néhány kilométerre, Marcaliban 8 rendőr szén-monoxid-mérgezést kapott, miután az apartmanban, ahol elszállásolták őket, rosszul volt bekötve a fűtés.