Személyesen vitte a bocsánatkérő levelet a rendőrkapitány

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

A haldokló édesapjához siető fiatal orvosnőt rabosíttattak a BKV ellenőrei, és azzal gyanúsították, hogy hamis bérlettel utazik. Az eljárást megszüntették, a határozatot és az elnézést kérő levelet a IX. kerületi rendőrkapitány személyesen kézbesítette, közölte a rendőrség.


A Honvédkórházban dolgozó orvosnőt november 8-án rabosíttatták az ellenőrök, és hat órát töltött a fogdán, noha áfás számlája volt a bérletéről, számolt be róla elsőként az RTL Klub híradója.

A rendőrség pénteki közleménye szerint két, ugyanattól a szakértőtől származó egymásnak ellentmondó szakvélemény, és a nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették, és a rendőrség intézkedett a hölgy adatainak törlésére a vonatkozó nyilvántartásokból.

Az eljárás megszüntetéséről szóló határozatot a IX. kerületi Rendőrkapitányság vezetője személyesen kézbesítette a hölgy részére és egyben átadta Budapest rendőrfőkapitányának levelét, amelyben elnézést kér a hölgytől az eljárással okozott kellemetlenségekért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője a történteket fegyelmi eljárás keretében vizsgáltatja, áll a rendőrség közleményében.