Szélsőséges zsidók támadtak palesztinokra, egy gyerek meghalt

-

Meghalt egy másfél éves palesztin gyerek, és megsérült négyéves bátyja szüleivel együtt péntekre virradóra Ciszjordániában, egy feltehetően szélsőséges zsidók szándékos gyújtogatása okozta lakástűzben – közölték izraeli és palesztin források.


Az eset a Nablusz melletti Kafr Duma faluban történt. A családi házat éjszaka gyújtották fel, amikor a benne lakók még aludtak. Az épület leégett, és egy szomszédos, üresen álló házban is súlyos károk keletkeztek. Palesztin biztonsági források szerint négy zsidó telepes gyújtotta fel a házat.


Luba Szamri izraeli rendőrségi szóvivő szerint a ház falára olyan feliratot firkáltak, amely egy zsidó szélsőséges szervezetre utal. Szamri szerint feltehetően nacionalista indíttatású támadás történt.

A szóban forgó zsidó csoport az elmúlt öt évben több ciszjordániai mecsetet gyújtott fel megtorlásul az izraeli hatóságok fellépése ellen a ciszjordániai illegális telepekkel szemben. Az izraeli hatóságok két ilyen telepet számoltak fel a hét folyamán Béjt Élben. Az izraeli hatóságok általában terrorizmusnak minősítik a radikális zsidó szervezetek effajta bűncselekményeit.