Szélsőséges magyar drukkerektől tartanak az angolok

Fotó: NurPhoto / Foto Olimpik

-

Több angol lap is attól tart, ha Anglia Magyarországgal játszik az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, akkor, a marseille-i angol-orosz összecsapásokhoz hasonlóan, komoly verekedések törhetnek ki a két csapat ultrái között - írja az Origo.


Amennyiben a magyar válogatott a második helyen végez az F csoportban, akkor a nyolcaddöntőben a B csoport második helyezettjével találkozik. A kvartettet most az angolok vezetik négy ponttal az egyaránt három-három pontos Wales és Szlovákia, valamint az egy ponttal álló Oroszország előtt.

Az utolsó fordulóban Szlovákia-Anglia és Oroszország-Wales meccseket rendeznek, az angol lapok pedig arról írnak, hogy azért is kellene győzniük a szlovákok ellen, hogy megnyerjék a csoportot, és a nyolcaddöntőben elkerüljék a magyarokat. Viszont nem feltétlenül a magyar csapattól, annál inkább a magyar szurkolóktól tartanak.


Tőlük tartanak


A Daily Record konkrétan ezzel a címmel közölt cikket: Fasiszta gengszterek várják az angol huligánokat, ha Magyarországgal játszunk. A Mirror sem finomkodott: Az angol szurkolókra náci karlendítéses magyar ultrák várnak, ha Anglia elveszíti utolsó csoportmeccsét.

Az angol lapok félelme nem teljesen alaptalan, hiszen a francia hatóságok őrizetbe vettek hat magyar szurkolót a labdarúgó Európa-bajnokság Magyarország–Izland-mérkőzésén történt incidensek miatt. A hat szurkolót azért vették őrizetbe, mert a meccs előtt átmásztak a tribünöket elválasztó kordonokon, valamint amiért a mérkőzés végén görögtüzeket gyújtottak a lelátón.


Ez náci karlendítés lenne?


„A fekete pólót viselő magyar ultrák összeverekedtek a francia rendezőkkel is a marseille-i stadionban. Legalább ezer magyar szélsőséges ultra érkezett a meccsre. Ők voltak azok, akik korábban Magyarországon és Romániában is megtámadtak szíriai menekülteket” – írta a Mirror.

Arról is írnak, hogy náci karlendítéssel szurkoltak a magyarok. A lapnak nyilatkozott egy rendőrségi forrás is, aki szerint félő, hogy az orosz huligánok után a magyarokkal fognak összecsapni az angol szurkolók. „A marseille-i balhét az orosz huligánok csinálták, de a magyaroknak és a horvátoknak is komoly ultráik vannak. Attól tartok, hogy az angol szurkolók ezt olyan kihívásnak fogják fel, amelynek nem tudnak ellenállni.”A Daily Record külön felhívta a figyelmet a fenti kigyúrt magyar ultrára, aki félmeztelenül szurkolt a stadionban. „Rá van tetoválva a hooligan szó, ez is jelzi, hogy miért jött Franciaországba. Senki ne kezdjen ki vele!”

A Szlovákia-Anglia és az Oroszország-Wales meccseket hétfőn 21 órakor játsszák.