Szélsőjobboldali csoport hajójának segítene a menekülteket mentő hajó

Fotó: AFP / MARIO LAPORTA

-

Veszélybe került egy francia szélsőjobboldali csoport hajója a Földközi-tengeren. Az olasz partiőrség egy mentőhajót indított a segítségére.


Az olasz parti őrség azt az információt kapta, hogy az Identitás Generáció hajója veszélybe került a Földközi-tengeren a líbiai partoknál. Egy német, menekülteket segítő hajót küldtek a segítségére, a szélsőjobboldali csoport viszont visszautasította a segítséget.Az Identitás Generáció hajója, a C-Star előző hónapban szállt tengerre. Több transzparens is olvasható a hajó oldalán, amik arra utalnak, hogy ellenzik az emberek Afrikából Európába való áramlását és az embercsempészetet. Egyiptom és Ciprus területéről már visszafordították egyszer, Tunézia partjainál pedig nem engedték kikötni.
Az Identitás Generáció oldalán azt írják, technikai probléma volt a hajóval, de már megoldották. Azt, hogy most merre vannak, nem lehet tudni, de utoljára a csoport egyik tagja azt mondta az AFP-nek, hogy Líbia és Málta partjai között járnak.
Jogvédő szervezetek szerint veszélyes lehet visszafordítani a Líbiából megindult csónakokat, ráadásul törvénybe is ütközik - írja a BBC.