Szélmalom-tulajdonosoknak kedvez az időjárás

-

Azért a napelemmel rendelkezők sem járnak rosszul.


Kedden a ragyogó napsütés mellett megnövekszik a fátyolfelhőzet. Eső továbbra sem alakul ki. A délnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik. Tovább melegszik az idő: kora nyárias 22-27 fok közötti értékekre számíthatunk délután. Melegfronti hatás lesz. Az autósoknak csak az erős szél miatt kell óvatosabban vezetniük – figyelmeztet a köpönyeg.hu.

Szerdán átmenetileg több felhő lesz felettünk, de zápor csak elvétve fordulhat elő. A szél északnyugatira fordul és többfelé megélénkül. Marad a kellemes tavaszi meleg 21-26 fokos maximumokkal.

Csütörtökön a nap első felében marad a szép napos időjárás, de délutántól egyre többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet, és a Dunántúlon már zápor, zivatar is kialakulhat. 25 fok körüli meleg várható.

Pénteken gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan valószínű eső, zápor, zivatar. Nyugaton az északnyugati, keleten a déli szél lesz erős. A borongós idő hatására csökken a hőmérséklet.

Szombaton erősen felhős idő lesz pár órás napsütéssel. Továbbra is várható zápor. 14 és 21 fok között alakul a hőmérséklet, azaz tovább gyengül a nappali felmelegedés.

Vasárnap fokozatosan csökken a felhőzet és naposra fordul az idő. A gomolyfelhőkből csak elvétve fordul elő zápor. A szél délnyugatira fordul és megerősödik. 15-20 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.