Szelfiző férfit döfött halálra egy bika

Fotó: AFP / MIGUEL RIOPA

-

A Villaseca de la Sagrában tartott éves bikafuttató versenyen vett részt a 32 éves férfi, aki egy képet akar készíteni, ahogy mögötte elmennek az állatok.


Egy férfi szelfizés közben halt meg azt követően, hogy fellökte egy bika egy spanyol faluban szervezett bikafuttatáson – írta a Mirror.


A 32 éves, egy szomszéd faluból érkező férfi úgy akarta elkészíteni a képet, hogy mögötte elrohannak az állatok, de nem vette észre, hogy az egyik őt vette célba. A vasárnap hajnalban tartott látványosság során a férfi halálos sérüléseket szenvedett a nyakán és a combján.

Az esetről videót is készített az egyik néző, amin látható, hogy a szerencsétlenül járt férfi már a futtatás céljánál, a központi arénában volt, amikor a baleset történt. A bika először a hátának futott neki, majd a levegőben dobálta. Az áldozat a földre került, ahol még pár döfést kapott az állattól. (A lent látható videó a baleset kezdeténél sötétül el.)

A férfit kórházba szállították, de már nem tudtak rajta segíteni.A fesztivált a baleset után azonnal felfüggesztették.

Villaseca de la Sagra az egyik olyan spanyol település, ahol még a mai napig bikafuttatást tartanak. Az állatvédők már régóta szorgalmazzák, hogy fejezzék be ezeknek a látványosságoknak a szervezését.