Szél, eső, napsütés – lesz minden a héten

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

A hőmérséklet viszont stabilan 20 fok körül alakul a Köpönyeg előrejelzése szerint. Igaz, valamikor ennyi lesz a nappali maximum, valamikor meg a minimum.


Kedden a ragyogó napsütést csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő zavarja meg. Zápor csupán elvétve alakulhat ki. Mérsékelt lesz a légmozgás. Erősödik a nappali felmelegedés: 20-21 fok körül várható a csúcshőmérséklet. Frontmentes időnk lesz, a közlekedés időjárási feltételei is jók lesznek.


Szerdán a nap első felében folytatódik a szikrázóan napos idő. Délután viszont délnyugat felől egyre több felhő sodródik hazánk déli térsége fölé, és elsősorban ott elszórtan zápor, zivatar is előfordul. Az erős délnyugati szél északnyugatira fordul az esti óráktól. 20-25 fokos kora nyárias, kellemes meleg valószínű.

Csütörtökön hidegfront határozza meg térségünk időjárását. Az erősen felhős égből többfelé fordul elő záporeső. Az északnyugati szél többfelé lesz erős, néhol viharos. A szeles, csapadékos idő hatására gyengül a nappali felmelegedés: 13–21 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken a többórás napsütés mellett fátyolfelhők jelennek meg az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Újra melegszik a levegő, délután már ismét 17-23 fokos hőmérsékletek lehetnek.

Szombaton délelőtt gyengén felhős, napos időre van kilátás. Délután aztán egyre többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet, melyből zápor, zivatar szórványosan fordul elő. Marad a 20 fok körüli csúcsérték. Vasárnap a gyakran erős északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, és naposra fordul az idő. Egy-egy zápor még kialakulhat.