Székesfehérváron is leégett egy tornacsarnok

Forrás: Székesfehérvár.hu

-

Négyszáz négyzetméteren pusztított a tűz egy székesfehérvári iskola tornatermében, a tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai öt óra alatt oltották el a tüzet péntek hajnalra.


A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a székesfehérvári Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tornatermében kiütött tűzben senki sem sérült meg. Tájékoztatásuk szerint tornaszerek és a tornaterem fa tetőszerkezete kapott lángra csütörtök éjszaka. A lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a székesfehérvári és a pétfürdői hivatásos tűzoltók fékezték meg, hat járművel.


Az oltás az utómunkálatokkal együtt öt órán át, péntek hajnalig tartott. A tetőszerkezet mélyebben izzó részei miatt a cserépfedést is meg kellett bontani. A tűz keletkezési okát vizsgálják. Az elsődleges felmérések alapján kiderült, a tűzben megrongálódott épületrészben a tetőszerkezet két főtartójának cseréjére lesz szükség, a helyreállítási munkálatok az előzetes számítások szerint több tízmillió forintba fognak kerülni.


Egy hónapja a Testnevelési Egyetem csarnoka égett le

A székesfehérvári tornaterem-tűz rövid időn belül a második eset, októberben a Testnevelési Egyetem Alkotás úti épülete égett porig. Ott is vizsgálják, mi okozhatta a tüzet, de a gyújtogatás lehetőségét kizárták.