Száznál több menekültet fogtak el a rendőrök egyetlen nap alatt

Fotó: MTI / Varga György

-

Csütörtökön, 24 óra alatt 102 menekültet fogtak el a rendőrök.


A police.hu tájékoztatása szerint csütörtökön 102 embert fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés miatt. Ellenük eljárás indul, akárcsak az ellen a két ember ellen, akiket közokirat-hamisítással gyanúsítanak és szintén csütörtökön kaptak el.


A rendőrség internetes oldalán látható számláló szerint a héten a legtöbben kedden lépték át engedély nélkül határt, akkor 153-an jöttek, míg szerdán 82-en.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség nyolcvannégy menekült bíróság elé állítását kezdeményezte határzár tiltott átlépése miatt az elmúlt tíz napban - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője az MTI-t. Serfőző Katalin közölte, a vádiratok szerint az elkövetők többsége a már korábban megrongált határzáron keresztül lépett be illegálisan Szerbiából Magyarországra Ásotthalomnál, Kelebiánál, illetve Mórahalomnál.

Az elkövetők többségében afgánok és pakisztániak voltak, de többen iráninak, algériainak, szírnek, marokkóinak vagy egyiptominak vallották magukat.
A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta 2449 elkövetővel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, míg öt vádlott esetében határzár megrongálásának bűntette miatt kezdeményezett gyorsított eljárást - tudatta az ügyész.