Százmilliókba kerül Orbán új hivatalának őrzése

Fotó: MTI / Beliczay László

-

Egy friss kormányhatározat értelmében 35 fővel növelheti a létszámát a TEK, hogy őrizni tudja az új miniszterelnöki hivatalt a Budai Várban.


Összesen 357 millió forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli intézkedésekre félretett tartalékból a Terrorelhárítási Központhoz (TEK), a Budai Várban található „Karmelita kolostorhoz kapcsolódó személyvédelmi feladatok ellátásának biztosítása érdekében” – az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

Egy korábbi döntés értelmében a kolostor épületébe költözik a miniszterelnök hivatala, vagyis a pénzt Orbán Viktor védelmére szánják. Az átcsoportosított pénzből 85,7 millió forint egyszeri támogatás, alapvetően dologi kiadásokra szánják, míg 271,4 millió beépül a következő évek költségvetésébe is – ez alapvetően személyi jellegű kiadás, a módosítás alapján 35 fővel növelik a TEK létszámát.

Február végén szintén egy kormányhatározattal mozgattak át egymilliárd forintot, hogy abból műtárgyakat vásároljanak a leendő miniszterelnöki hivatal számára.