Százezres kárt okozott a miskolci ételosztás a polgármester szerint

Fotó: MTI/MTVA / Vajda János

-

Kriza Ákos, miskolci polgármester a TV2 Mokka című műsorában vendégeskedett, ahol az ételosztásról beszélt, de nem arról, amelyik miatt botrány lett.


Kriza Ákos a keddi ételosztást egybemossa azzal, amely miatt az egész ügy kipattant, ugyanis elvitte magával Gyermekétkeztetési Alapítványtól kapott levelet, amelyben a szervezet arra kérte az önkormányzatot Kriza szerint, hogy „közvetítse élőben az ételosztást”.


A keddi ételosztás azonban nem a Gyermekétkeztetési Alapítvány szervezte, ők a szegény gyerekek heti egyszeri, hétvégén megrendezett ételosztást szerettek volna tető alá hozni, hogy azok a gyerekek se éhezzenek, akik egész hétvégén nem esznek azután, hogy pénteken még uzsonnáznak az óvodában, iskolában, majd legközelebb csak hétfőn reggeliznek, ugyanott.

A polgármester Gyermekétkeztetési Alapítványnak adott válasza csapta ki a biztosítékot helyi civileknél, akik emiatt a keddi ételosztást megszervezték.

Kriza szerint „bármit csinál ez a szervezet Miskolcon, abból hatalmas botrány lesz”, így most is, mivel nagyon szakmaiatlan volt a szervezet kérése és az ételosztás megszervezése is.

Hozzátette az ételért sorban állok több százezres kárt tettek, mert letaposták a park frissen ültetett rózsaágyásait. A keddi ételosztásról itt írtunk.