Százezrek csúszhattak le a brit népszavazásról

Fotó: AFP / ADRIAN DENNIS

-

Szerdán kezdődött Nagy-Britannia legnagyobb zenei fesztiválja Glastonburyben. A fesztiválozók jó része azt hitte, szavazhat majd a helyszínen, de tévedtek.


A britek ma döntenek arról, hogy maradnak-e az EU tagjai, vagy kilépnek. A sorsdöntő Brexit-népszavazás azonban épp a hatalmas tömegeket vonzó Glastonbury fesztivál idejére esett. A rendezvény szervezői igyekeztek felhívni időben az érkezők figyelmét, hogy mindenki előre gondoskodjon a levélben voksolásról, hiszen a helyszínen nem lesz lehetőség szavazni - írta a The Sun. A jelek szerint azonban a fesztiválozók nagy részéhez nem jutott el ez az információ, így csak Glastonburyben szembesültek vele, hogy nem lesz beleszólásuk Nagy-Britannia jövőjébe., de legalább bulizhatnak egyett a sártengerben Adele vagy a Foals koncertjére.


Nemcsak a fesztiválozók csúszhatnak le a szavazásról. Londonban akkora esőzések voltak ma, hogy a város egyes részein teljesen leállt a tömegközlekedés. Több ezren rekedtek például a napi 250 ezres forgalmat bonyolító Waterloo vasútállomáson. A szavazóhelyek magyarországi idő szerint este 11-kor zárnak, eredmény hajnalban várható.