Százezer dollárt küld Nepálba Ferenc pápa

Fotó: MTI/MTVA / Gregorio Borgia

-

Az egyházfő megkezdte az adakozást a földrengés sújtotta térségben élőknek. Közben már ötezer felett van a halottak száma.


Százezer dolláros (27,6 millió forintos) segélyt küld Ferenc pápa Nepálba a földrengés sújtotta és otthonát elveszítő lakosság segítésére – közölte kedden a Vatikán.

Ferenc pápa az összeget első, gyors lépésnek szánja az azonnali segítéshez – tette hozzá a vatikáni közlemény. A nepáli földrengés sújtotta térségben élőknek szánt segélyt a karitatív tevékenységgel megbízott Cor Unum pápai tanács juttatja célba.

A Vatikán hangsúlyozta, hogy a jelenlegi adatok szerint Nepálban egymillióan maradtak otthon nélkül, és kétmillió gyermek szorul segítségre.


Közben Ramesvor Dangal, a nepáli belügyminisztérium illetékese azt mondta, a legfrissebb adatok szerint 5057 ember vesztette életét a múlt heti katasztrófában, és több mint tízezren sérültek meg.

A nepáli fővárostól, Katmandutól északra fekvő, népszerű magashegyi túrázóhelynek számító Rasuva körzetben lavina zúdult Godatabela falura. A hógörgeteg miatt mintegy 250-en tűntek el – mondta kedden Uddav Battarai, Rasuva kormányzója. Az eltűntek között külföldi turisták is lehettek.