Százával érkeznek a segítő felajánlások

Fotó: MTI/EPA/ANSA/VIGILI DEL FUOCO / VIGILI DEL FUOCO HANDOUT

-

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának vezetésével megérkezett a helyszínre küldött mentőcsapat.


Százával érkeznek az üzenetek a kormányhoz, hogy ki milyen módon szeretne segíteni - hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere szombaton késő délután az olaszországi Veronánál péntek éjjel balesetet szenvedett magyar busz áldozatainak iskolája előtt.

Az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának vezetésével megérkezett a helyszínre küldött mentőcsapat. A mentők körbejárják a kórházakat, s azt a szállodát, ahol a buszbaleset sérültjei vannak. Azon dolgoznak, hogy akik hazajöhetnek, minél hamarabb haza tudjanak jönni - jelentette ki, hozzátéve: ennek költségeit az állam vállalja.

Eközben a baleset túlélői és könnyebb sérültjei a szálloda előtt beszélgettek, pszichológusra, szüleikre várva, bár egyesek szülei már a helyszínre érkeztek. Sokan cipő, kabát nélkül maradtak, de a segélyek folyamatosan érkeznek. A diákok a szállodában csoportokban vannak, senki sem marad egyedül. Elkeseredettek, sokan sírnak, egymást vigasztalják - írja a 444.hu.

A Facebook-on is több, Olaszországban a közelben élő magyar ajánlott fel szállást, de olaszul jól tudó jogászt is itt keresnek.

Időközben az olasz hatóságok kérésére három tagú magyar rendőrszakértői csoport utazott Olaszországba, a veronai buszbaleset helyszínére - közölte honlapján a rendőrség szombaton. A magyar rendőrség minden segítséget megad az olasz hatóságoknak a baleset körülményeinek mielőbbi tisztázása érdekében.
A csoport vezetője Óberling József rendőr ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályvezetője. Vele utazik Jámbor István rendőr alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Osztályvezetője és Fiore András rendőr százados, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda olaszul beszélő munkatársa.