Szaporodnak a javított vagyonnyilatkozatok

-

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sem töltötte ki hibátlanul vagyonnyilatkozatát, így azt kedden egy teremgarázzsal egészítette ki.


A Fidesz frakcióvezetője valószínűleg többedszer is pontosítani fogja vagyonnyilatkozatát, jóllehet annak beadási határideje január végén volt. Rogán Antal kedden már másodszor egészítette ki a dokumentumott: először március 21-én azt írta bele kézzel, hogy ugyan 149 négyzetméteres lakásukat felerészben a felesége tulajdonának tekinti, de az ingatlan-nyilvántartás szerint ő a 100 százalékos tulajdonos. Aztán március 31-én azzal egészítette ki, hogy egy télikerttel és a lépcsőház egy hat négyzetméteres darabjával, összesen 36 négyzetméter területtel bővítette eredetileg lakását, amely így már 185 négyzetméteres. A társasági szerződés alapján azonban úgy tűnik, hogy még mindig hiányzik a 95 négyzetméteres tetőkert bevallása. Ennek értéke több mint 20 millió forint, ha elfogadjuk a társasági szerződés kalkulációját, amely harmadával számol a lakás négyzetméteráraihoz képest a közös költség megállapításakor.


-


Módosított Varga Mihály is: január végén még 137 négyzetméteres budai lakást szerepeltetett, ám a 444.hu megkeresése után egy nappal módosította bevallását. Eszerint a nemzetgazdasági miniszternek további 41 négyzetméternyi ingatlanja van, ami két parkolóhelynyi teremgarázst és egy tárolót foglal magába. A 444.hu információi szerint Varga Mihály - akárcsak Rogán Antal - a Pasa Parkban lakik, ám a miniszter a garázsról és a tárolóról korábban sem tett említést. A tárcavezető a 444.hu-nak ezzel kapcsolatban azt írta, hogy a lakást 2009-ben vásárolta. A lakáshoz tartozik az osztatlan közös tulajdonban lévő teremgarázs 64/894-ed tulajdonjoga, amit vagyonnyilatkozata keddi módosításában tüntetett fel. Arról nincs szó a levélben, hogy ez miért csak 5 év elteltével történt meg. Az előzményekről itt olvashatnak. A miniszter módosított vagyonbevallása pedig itt látható.