Szanyi Tibortól félti a CÖF az uniós vezetőket

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

A Békemenet szervezői azután akadtak ki, hogy Jean-Claude Juncker pofon verte Orbán Viktort pénteken, a rigai uniós csúcson.


A Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) értetlenül áll Jean-Claude Juncker viselkedészavara előtt.

A CÖF közleményében azt írja, "aki demokratikusan megválasztott kormányfőket ütöget, sérteget, jegyzetfüzettel ver fejbe, vagy éppen mikrofonokat harapdál, aligha méltó európai vezető szerepre. Az európai emberek, így a magyarok is joggal várják el, hogy az Európai Bizottság vezetője államférfiként viselkedjen".

A CÖF arra reagált, hogy Juncker pénteken a rigai EU-s csúcstalálkozón „Hello, diktátor!" felkiáltással üdvözölte Orbán Viktort, majd kézfogás után pofon is verte.


A Szanyi Tibor-féle bohócfutamokból van épp elég, nem szeretnénk, ha az uniós vezetők közt is ez a magatartás válna uralkodóvá.

A CÖF szerint az Európai Bizottság vezetője szereptévesztésben van, hiszen egyetlen államtól sem kapott oktatásra, nevelésre felhatalmazást. Az Unió civiljei az adó elkerülés nagymesterének tartják, Luxemburg miniszterelnökeként adó átverési show-műsorával megrövidítette mindazon államokat, akiknek most erkölcsről szónokol.


Szanyi Tibor a CÖF közleményére a twitteren csak annyit reagált, "Brávó CÖF! Anus Maximus!"