Szándékosan vezethette a zenekart a halálba a sofőr

Fotó: TT News Agency / JOHAN NILSSON

-

Egy hónapja egy teljes brit zenekar meghalt egy autóbalesetben Svédországban. Egy videofelvétel azt mutatja, hogy a sofőr szándékosan vezethette őket a halálba. Vagy legalábbis elszámíthatta magát.


Februárban a Viola Beach nevű brit zenekar négy tagja és a menedzserük is szörnyethalt egy autóbalesetben Svédországban: az autójuk egy autópályán haladva lesodródott a hídról, 25 métert zuhant egy csatornába. Az áldozatok 19 év 35 év közöttiek voltak.

Egy biztonsági kamera felvételei azonban arra engednek következtetni, hogy nem baleset történt, vagy legalábbis a sofőr elszámíthatta magát. A hídon haladó autó láthatóan felgyorsult, lehagyott két másik járművet, majd a sorompót átszakítva a mélybe zuhant – írja a svéd nyomozásra hivatkozva a Guardian.

A haláleset egy felnyitható hídon történt, amelyet épp felnyitni készültek, hogy át tudjon alatta haladni egy olajtanker. A forgalmat két sorompó zárta le, a zenekar autójának be kellett volna állnia a várakozó autók mögé. Ehelyett azonban felgyorsult mellettük, és először az egyik sorompót, aztán a másikat is áttörte, majd a mélybe zuhant.

A sorban álló egyik autó sofőrje szerint úgy hajtott el mellette a jármű, mintha egy „őrült” vezette volna, majdnem bele is ment az autójába. Egyelőre nem tudni, hogy miért gyorsított fel az autó, azaz hogy szándékosan vitte-e a halálba a sofőr a zenekart, vagy csak elszámította magát.

A helyszínen lévők szerint a lámpák és a jelzések egyértelműen mutatták, hogy le kell állni, mert felnyitják a hidat, azaz nem valószínű, hogy a sofőr ne látta volna, hogy nem mehet tovább.